קורס גישור הינו קורס בלעדי, המאפשר לכל אחד שמתנסה אותו להתמחות בתהליך פתרון פולמוסים. יחודו של הליך גישור הוא בעזרת גורם שלישי שלא נוקט עמדה המזומן לסייע לצדדים לגשר על המחלוקת שביניהם. קורס גישור בתמציתו מכין את המסיימים המגשרים לבחון את הכישורים לקחת צדדים המצויים בויכוח בעניינים מובדלים כמו: חילוקי דיעות כספיים, מזונות, זכויות רכוש, תביעה לחוסר הוגנות, נזקים. לבדוק לעומק את התפתחות הפרשייה אשר גרמה לבריאת הטרדה. מדי פעם מגשר יתקל בנושאים מקצועיים אשר לא יהיו מוכרים לו. בנסיבות כאלו מגשר יהיה מוכרח להכיר את התחומים שיהיו לראשוניים לו ובמידת ההזדקקות יסתייע בחוות דעת של סמכות מקצועית במטרה לעזור לצדדים להשיג ברית.
מיומנות מציאת פתרונות באמצעות קורס גישורתוך כדי קורס גישור באופן מיוחד ילמדו הגישות להפגיש את הצדדים. הקטנת ההבדלים יבוצע בעת זיהוי הדרישה וההוכחות שיועלו. מגשר, תוך כדי תשומת לב בפגישות אישיות לכל אחד מהצדדים, מוצא את הדרישות החשובות שהם בעצם וטו, ואת הדברים היותר גמישים הצדדים מסוגלים להתגמש. מגשר מומחה יוכל למפות את הנקודות החמות של הצדדים ולהרחיב את יכולתם להתפשר על מנת להביאם לפשרה מכובדת. אם נחשפים תהומות עקרוניים על פי הצדדים אשר לא ניתנים לתהליך גישור, מגשר יחפש דרכים ואזורים שבהם אפשר לגשר ביניהם. במצבים כמו שתיארנו נאמדת יכולתו המקורית של מגשר ותבוא לידי ביטוי, הן ברעיונות שיבואו מהמגשר וגם באתגור הצדדים לחשוב על פתרונות שמעבר לקיימים, שלא היו מגיעים אליהם ללא עזרתו של המגשר. מדי פעם הפתרונות הנוספים כבר היו ידועים והיו תלויים את כשירות של מגשר להפחית ולהטות את מעמסת האגו והפגיעה הבולמת את הצדדים מלהגיע הסכמה על ידי ויתורים הדדיים. ישנם נסיבות שבהם תהליך גישור עלול להראות כאיטי מאוד, בגלל שהצדדים מושכים כל אחד לכיוון שלו ומעקבים את כל הליך הגישור.
קורס גישור וסוגי פגישות גישורקיימים סוגים של פגישות גישור בהם המגשר יתראה עם הצדדים לחוד. כל אחד ייפגש עם המגשר לפחות פעמיים. בפעם הראשונה זה כדי להבין את המצב ופעם נוספת או יותר כדי לבחון את הרצון של כל אחד להתגמש כלפי השני. דרך התמודדות אחת של מגשר מתוך דרכים נוספות בפני מגשר בתום הליך הבירור שנעשה בפגישות אישיות רשאי המגשר לזמן את הצדדים לפגישה משותפת ולהביא בפניהם הצעת נקודת אמצע משלו ובכך לקדם את תהליך סגירת הפערים. למעשה כאן המגשר למעשה נוקט סוג של עמדה ומייצר מסמך עמדה המשמש כבסיס לפשרה. לעיתים גישה זאת גורמת לצדדים להתגמש ולהסכים לפשרה. בהיותה באה בעזרת גורם נייטרלי. מכאן יוצא שאף אחד מהצדדים לא ויתר לשני אלה הם קיבלו את דעתו והצעתו של המגשר. גישה זאת עלולה להיות מסוכנת לעיתים כאשר אחד הצדדים מרגיש כי המגשר מגלם בהצעתו נוקט עמדה לטובת אחד מהצדדים. כאן המגשר יבחר לסגת מהצעתו ולברר עם הצדדים כיצד הם מציעים שתראה הצעת הפשרה ביניהם. הדבר יכול להיעשות בפגישות שבהם הצדדים הנוכחים נמצאים והמגשר מנהל את המגש תוך התדיינות לשם יצירת פשרה.
ד"ר כרמי אומרו- מנהל מכון פתרונות. מומחה לתקשורת בינאישית, ייעוץ זוגי, טיפול זוגי ואישי, גישור גירושין, גישור עסקי, וסכסוכים בתחום המשפחה. פועל באמצעות גישות פילוסופיות ותרגומן לחיי היום יום, מרצה ומנחה סדנאות 0523-100-104